Divendres 31 d’octubre
a les 21’30 h a Sa Recreativa de Felanitx

Indústria Farmacèutica:
beneficis o salut?

Projecció del documental
“Sida en África”
Després del documental s’obrirà un debat sobre el tema de les patents farmacèutiques i el seu impacte mundial, que comptarà amb la presència d'un llicenciat farmacèutic.

El tractament de la sida a Àfrica té un cost molt elevat i els malalts ja es compten per milions, en alguns països del continent africà l'esperança de vida ha caigut fins als 38 anys. El documental mostra que, en aquests llocs, on els tractaments retrovirals són tan cars com inassolibles, moltes ONG´s, mèdics i pacients han unit les seves forces per a llançar la campanya d'Accés Essencial als Medicaments.  

Enfront de les grans marques farmacèutiques es troben els medicaments genèrics, que es perfilen com una nova via de solució al tractament de la sida, ja que són més barats i accessibles als països subdesenvolupats. Entorn a aquesta malaltia, sense cura fins al moment, es pretén donar una solució o crear nous tractaments més eficaços a través de les costoses investigacions que desenvolupen les principals empreses farmacèutiques. Aquestes marques són les que justifiquen els alts preus dels seus nous productes a causa de l'elevat cost de les investigacions prèvies. El documental mostra com tant pacients com ONG´s mèdiques denuncien constantment  aquesta situació amb la finalitat d'arribar a negociacions de reducció del preu d'aquests medicaments.  

Mentrestant, persones com Lydia, ciutadana de Burundi, és retratada en el programa com un dels milions de persones infectades i com una de les persones afortunades que es beneficien del tractament retroviral en aquesta zona per a atenuar els efectes de la malaltia.

“Sida en África” (”Ces brevets me rendent malades. Le SIDA en Afrique”. França, 2003). Versió anglesa subtitulada a l'Espanyol. Realització: Rony Brauman, Gérard Lafont, Anne Christine Roth. Consell científic: B. Taverne, E. Delaporte. Producció: TV France. Coproducció: EUP - Etat d'Urgence production. Durada: 52 minuts.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

Web "nogracias.eu"

Document "Los crímenes de las grandes compañías farmaceuticas" (PDF)

Web de Metges Sense Fronteres

 

veure cartell (PDF)

 

Fotos del debat