Dijous 27 de novembre. Sala SACMA

 
         
 

20’00h
Projecció de la pel·lícula

GOODBYE, DRAGON INN
Tsai Ming-liang
“Bu San”. Taiwan, 2003. 82 min.

A un vell cinema de Taipei està a punt de començar la projecció de Dragon Inn, un clàssic xinès d’arts marcials dirigit per King Hu l’any 67. Però aquesta no és una nit qualsevol. Acabada la pel·lícula, l’antic palau tancarà les seves portes per sempre més. Aquesta serà doncs, la darrera vegada que la màgia cobrarà vida enmig de les ombres d’aquelles parets. El temps tampoc acompanya gaire. Una pluja constant s’ha instal·lat sobre la ciutat i, de moment, pareix que no te intenció de partir. Un jove compra una entrada només amb la intenció de protegir-se de la pluja. L’acomodadora i el projeccionista mai han tingut l’oportunitat de trobar-se, encara que treballen tots dos al mateix cinema. Ja que és la darrera nit que compartiran lloc de treball, l’acomodadora té la il·lusió de compartir el pastís de la sort amb el seu company desconegut. Per això puja a la sala de projecció. Però quan es decideix a entrar a la cabina, el projeccionista no hi és. Ben disposta a complir el seu desig, emprendrà un petit viatge pels laberints del vell edifici a la seva recerca.

La pel·lícula a El cine de Solaris

Una sandía es una sandía, llibre sobre l’obra de Tsai Ming-liang editat pel Festival Internacional de Cine de Gijón (complet)


 

Veure cartell

 

21’30h.
Projecció comentada de fotografies

SESSIÓ CONTÍNUA
Presentació i col·loqui amb Andreu Beltran, a càrrec de Joan Cabot

Amb el seu projecte Sessió Contínua, el fotògraf Andreu Beltran retrata els darrers dies d’uns locals màgics de la nostra illa avui dia abandonats a la seva sort, però que no fa molt foren dels centres socials més importants i amb més vida dels nostres pobles i ciutats; les antigues sales cinematogràfiques. Temps ençà estimades per tothom, poques són actualment les que encara resisteixen l’embat del pas del temps, la foscor, les humitats i l’amenaça de ruïna. La majoria ja no existeixen de fa anys. Centres comercials, blocs de pisos, bingos o gimnassos, ocupen ara mateix l’antic emplaçament d’aquelles ambaixades a la terra del món dels somnis. Aquest treball de n’Andreu, nét i renét d’exhibidors cinematogràfics, sens dubte esdevindrà amb poc temps un testimoni imprescindible per entendre el que va significar, per una societat pobra i abatuda per la postguerra, la possibilitat de viatjar al món de la fantasia només creuant unes portes per tan sols un grapat de pessetes.

Web del projecte Sessió continua

Entrevista a Andreu Beltran a la web 40 putes