Divendres 29 de desembre, a les 21.30 h
a Sa Recreativa de Felanitx

LA PRESÓ. REINSERCIÓ O REPRESSIÓ?

projecció de la pel·lícula:
Sense llibertat
Després de la pel·lícula hi haurà una xerrada-debat amb la participació de familiars de presos i activistes antipresons.

“Sense llibertat” (Catalunya, 2002). Direcció: Xavier Montanyà i Agustí Vila. Guió: Xavier Montanyà. Fotografia: Enric de Manel. Muntatge: Òscar Ruperti. Amb la participació de Joan Català, Bashkim Shehu, Lluís Maria Xirinacs, Toni Negri i Jean-Marc Rouillan. Durada: 54 minuts.

Aquest documental descriu cinc experiències de presos polítics de diferents èpoques i règims. L’objectiu és reflexionar sobre com afecta la privació de llibertat en l’ésser humà i plantejar el sentit que ha tingut i té avui la presó en la societat. Els protagonistes són cinc. Quatre n’estan en llibertat: Joan Català, històric militant llibertari que va conèixer les presons franquistes i les de la França democràtica; Bashkim Shehu, escriptor albanès, que va estar pres durant la dictadura d’Enver Hoxa; Lluís Maria Xirinacs, sacerdot, que va lluitar mitjançant mètodes pacífics per aconseguir l’amnistia dels presos polítics durant la dictadura franquista; i Toni Negri, filòsof italià processat i empresonat en diversos processos de les Brigades Roges. Finalment, Jean-Marc Rouillan, militant d’Action Directe (AD), entrevistat via telefònica des de la presó i que està condemnat a cadena perpètua a França. Aquest antic combatent del MIL, dels Grups d’Acció Revolucionària Internacionalista (GARI)  i d’AD, ha penat ja 19 anys de presó, set dels quals els va passar en règim d’aïllament. El seu cas és un exemple de l’acarnissament penitenciari contra els presos polítics en un règim democràtic.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

veure cartell (PDF)