organitzen:
     
     
 

 

 
       
 

Punk n. 1. Moviment juvenil de finals dels 70 caracteritzat pels seus eslògans inconformistes i les seves robes i pentinats escandalosos. 2. Persona o cosa de baixa qualitat, sense valor. 3. Abreviació de Punk Rock. 4. Obs. Home jove homosexual. 5. Obs. Prostituta adj. 6. De baixa qualitat o sense cap mena de valor.
Collins English dictionary, 2000

Avui en dia la primera definició de punk que trobam a la majoria de diccionaris fa referència al moviment musical contestatari que va sacsejar la indústria discogràfica, la moda i la cultura a finals dels anys 70. Tanmateix cap dels diccionaris de l'any 1977 (any del punk per excel·lència) contemplava tal definició. A les pel·lícules de cinema negre dels anys 40 s' utilitzava aquest mot per referir-se als brètols i, més tard, a les presons s'anomenaven punks als joves que eren utilitzats per satisfer els desitjos homosexuals dels interns més veterans.

Malgrat definit com a moviment, a nosaltres ens agrada més considerar el punk com una actitud vital que s'expressa prescindint d'escoles, tècniques i prejudicis. Com un espai de llibertat on el "fes-ho tu mateix" n'és la màxima. Com un esperit en constant evolució el qual és capaç de transmetre passió utilitzant els recursos més precaris. Actualment però hi ha una gran part d'aquesta cultura que ha estat desposseïda dels seus principis per convertir-se en dogma i comerç. Ens sembla per tant necessari recordar que el Punk -com el Dadaisme en el seu moment- ha de ser rupturista fins i tot amb ell mateix per tal d'escapar de la uniformitat i el conformisme.

Com deia Tristan Tzara en el seu manifest dadaista del 1918: "Yo estoy contra los sistemas: el único sistema todavía aceptable es el no tener sistemas."