Divendres 24 de maig, 20h. Sala Sacma

 

Amb la presència de Xavier Artigas, productor i director de la pel·lícula

 

Crònica de la vida, agonia i desaparició definitiva de la Colònia Castells, una de les darreres colònies fabrils que quedaven a Barcelona. Amb la destrucció de les seves cases baixes i petits jardins, va desaparèixer tota una manera d'entendre l'espai urbà on encara era possible viure i relacionar-se al carrer, una forma de vida condemnada a morir sota les ungles d'una maquinària brutal que escampa al seu pas i sense miraments, blocs de pisos i grans avingudes plenes de cotxes. Un cas més de gentrificació i aburgesament d'una ciutat-marca que s'avergonyeix del seu passat obrer i que s'esforça a construir una mentida, una façana darrere la qual s'amaga el no-res.

Finançada parcialment mitjançant micromecenatge i distribuïda sota llicència 3.0 de Creative Commons, [NO-RES] va obtenir el premi al millor llargmetratge nacional a Documenta Madrid 2012.

 

 

Web de la pel·lícula

La pel·lícula a Cahiers du Cinéma. España

Blog Salvem la Colònia Castells

Xavier Artigas parla de les llicències lliures a Barna CC (video)

Distribució a Internet: nous canals per al cinema, fragment de la taula rodona organitzada per MEDIA Antena Catalunya amb la participació de Xavier Artigas (video)

Web de Metromuster

 

Veure cartell (PDF)