Divendres 26 de maig a les 21.30 h
a Sa Recreativa de Felanitx

INMIGRACIÓ: problema actual o fenòmen històric?

projecció del documental:
Mezquita no!
Desprès de la projecció hi haurà un debat sobre la inmigració, amb la participació de Zohra Laroussi, Mediadora cultural a l’Ajuntament de Manacor.

“¡Mesquita no!” (Espanya, 2005). Guió i direcció: Alberto Aranda i Guillermo Cruz. Productores: A contraluz Films i Tururut Art Infogràfic. Productors executius: Xavier Granada i Alberto Aranda. Muntatge: Bruno Palazón-Arnaud. Càmeres: Guillermo Cruz i Raúl de la Morena. Durada: 28 minuts.

Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) durant octubre i novembre del 2004. La instal·lació d’un oratori musulmà als baixos d’un edifici de vivendes va desencadenar les protestes dels veïns, que es queixaven perquè el local no complia les condicions mínimes per albergar-hi un centre de culte. L’Ajuntament de Santa Coloma havia concedit als musulmans un permís provisional per a la celebració del Ramadam, per posteriorment reubicar-los a un altre lloc. Però el conflicte ja es remontava a mesos enrera, i l’Ajuntament havia fet promeses diferents als veïns. Aquest engany va provocar que els veïns es movilitzèssin protestant perquè l’Ajuntament els havia enganyat. Enmig del conflicte entre els veïns, l’Ajuntament i els musulmans, van intervenir varis membres del Centre d’acollida d’immigrants i de l’Ateneu Julià Romerà de la ciutat, que demanaven als veïns respecte per als que estaven resant, defensant el dret constitucional a la llibertat de culte. Però les protestes dels veïns es van anar endurint amb manifestacions cada dia més sorolloses just davant de l’oratori.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

veure cartell (PDF)