Divendres 12 de setembre
a les 20 h a Can Lliro (C/ Joan Lliteres) de Manacor

Recordant la lluita dels maquis.
La resistència antifeixista després de la derrota en la Guerra Civil.

projecció de la pel·lícula:
“La guerrilla de la memoria”
Després de la pel·lícula, Esperanza Martínez “Sole”, que fou guerrillera de A.G.L.A. (Agrupación de Levante y Aragón) ens xerrarà sobre la seva experiència en la lluita contra el franquisme.

“La guerrila de la memoria” (Espanya, 2001). Direcció: Javier Corcuera. Guió: Carlos Muguiro, Alberto Lorente, Javier Corcuera, Fernando León de Aranoa i David Planell. Fotografia: Jordi Abusada. Muntatge: Rori Sáinz de Rozas. Amb la participació de: Esperanza Martínez, Remedios Montero, Florián García, Manuel Zapico, Eduardo Pons Prades. Durada: 67 min.

Els protagonistes d'aquest documental són aquells combatents que, després de la Guerra Civil Espanyola, no acceptaren la victòria del bàndol franquista i van prosseguir des de les muntanyes la seva lluita contra el feixisme. Darrere els seus rostres i els seus relats, es poden descobrir centenars d'històries silenciades durant el franquisme i que encara romanen en la memòria d'uns homes i dones que es reafirmen en la seva manera d'actuar en el passat.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

cartell del documental

 

Biografia breu d'Esperanza Martínez "Sole"

Web de la Marxa Homenatge als Maquis

Els Maquis a Wiquipèdia

Els Maquis a "La gran enciclopedia aragonesa"

Javier Corcuera a IMDB (anglès)

veure cartell (PDF)

 

 

Fotos del debat