Divendres 29 de febrer
a les 21’30 h a Sa Recreativa de Felanitx

L'esplai. Laïcitat vs. religió

projecció de la pel·lícula:
“Jesus Camp”
Després de la pel·lícula hi haurà una xerrada amb la participació de Sara Mulet i Sara González, Espai Laic, Moviment laic i progressista Illes Balears.


“Jesus Camp” (EEUU, 2006). Direcció i guió: Heidi Ewing i Rachel Grady. Fotografia: Mira Chang i Jenna Rosher. Muntatge: Enat Sidi. Música: Force Theory. So: Michael Furjanic i Margaret Crimmins. Amb la participació de: Becky Fischer, Mike Papantonio, Ted Haggard. Durada: 87 min. Web: http://www.jesuscampthemovie.com

Documental que es desenvolupa en un dels anomenats "Campaments de Jesús", on s’instrueix en el cristianisme evangèlic a milions de nins i nines nord-americanes amb la missió de "conquerir Amèrica per a Crist" entrenant-los per a ser "soldats" de l'exèrcit de Déu i part del futur polític d'Amèrica. Basat en les experiències de tres nens, Levi de 12 anys, Tory de 10 i Rachael de 9, que assisteixen al campament d'estiu "Kids on Fire" a l'estat de Dakota, les directores Heidi Ewing i Rachel Grady mostren la missió de la pastora Becky Fischer: ensenyar a abraçar el cristianisme a través de intensos programes d'adoctrinament, en els quals se'ls ensenya coses com "Els bruixots són enemics de Déu. Si Harry Potter hagués aparegut en la Bíblia, hauria estat condemnat a mort".

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen


col·laboren

 

Web del Moviment laic i progressista

Web oficial de la pel·licula (anglès)

Article sobre la pel·lícula a la web del Cineclub Fritz Lang

David Byrne comenta la pel·lícula al se bloc (anglès)

"Jesus Camp" a Viquipèdia (anglès)

veure cartell (PDF)

 

Llorenç Lladó (rector de Felanitx), Sara González i Sara Mulet, durant el debat.