Divendres 18 de juny
a les 19.30 h a la SACMA

Carrer Bosch, 5, 1r (edifici Crèdit Balear). Manacor

FOC VERINÓS


Projecció del documental
Foc verinós
Després del documental, membres de l’associació Amics de la Terra presentaran la campanya internacional “Aturem la crema de gas a Nigèria!”.

"Foc verinós" il·lustra l'explotació petroliera en el Delta del Níger per part de la multinacional anglo-holandesa Shell, un abús sense escrúpols que ha provocat un autèntic desastre ecològic i humanitari. A causa de l'abocament de milions de tones de residus de petroli i la crema de gas, s'ha produït una destrucció sense precedents de l'ecosistema de la zona. Cultius, terra, aigua, aire, fauna i éssers humans s'han vist fatalment afectats; desenes de milers de nigerians i de nigerianes moren prematurament cada any per càncer i malalties respiratòries associades a la crema de gas, mentre l'economia local està totalment arruïnada per la destrucció de l'agricultura, la ramaderia i la pesca. Malgrat que multitud de lleis i resolucions judicials, locals i internacionals, exigeixen a Shell el cessament de les seves activitats contaminants, la complicitat corrupte del govern i de les institucions internacionals permet a la companyia petroliera continuar amb la seva activitat criminal.

"Foc verinós" ("Poison fire". Tanzània, 2008). Direcció, guió i muntatge: Lars Johansson. Fotografia: Ishaya Garau, Ifie Lott i Lars Johansson. Música: Natty Kongoman i John Boatman. Amb la participació de: Israel Aloja, Adaka Inemo, Jome Akpoduado, Tina Esegi, Victor Egbe, Peter Rupleni. Producció: Lars Johansson per a Maweni Farm Media. Durada: 28 min.

 

 

organitzen

 

amb la colálaboració de la DG de Cooperació

 

Web d'Amics de la Terra. Mallorca

Web del documental

 

veure cartell (PDF)