Divendres 28 de setembre
a les 21’30 h a Sa Recreativa de Felanitx

La societat de consum: Excés o necessitat?

projecció de la pel·lícula:
Los espigadores y la espigadora
La increïble producció del sistema capitalista de la segona meitat del segle XX, ha desenvolupat als països més "industrialitzats" l'anomenada societat de consum. Milers de productes es creen per emprar i tirar a la mateixa vegada. El que un any és tendència, l'altre ja és història; no serveix, no està a la moda. Tots aquests processos fan que el fems, els residus, el que s'ha de tirar... arribi a unes proporcions tan grosses que avui dia ja és una de les principals problemàtiques a les quals ens enfrontem els que vivim al considerat Primer Món.
Per conèixer altres realitats i punts de vista als establerts, veurem la pel·lícula "Los espigadores y la espigadora" i escoltarem les idees dels membres de la Xarxa d'Intercanvi de Mallorca.

“Los espigadores y la espigadora” (“Les glaneurs et la glaneuse”, França 2002). Direcció i guió: Agnès Varda. Fotografia: Didier Doussin, Stéphane Krausz, Didier Rouget, Pasal Sautelet, Agnès Varda. Muntatge: Laurent Pineau i Agnès Varda. Música: Joanna Bruzdowicz i Isabelle Olivier. Amb la participació de Bodan Litnanski, François Wertheimer, Agnès Varda. Durada: 82 minuts.

Per aquí i per allà, a França, Agnès Varda s'ha trobat amb espigadors, recol·lectors i gent que cerca entre les escombraries. Per necessitat, purament per atzar o per obligació aquesta gent recull objectes rebutjats per uns altres. El seu món és sorprenent. Constitueix un gran contrast amb el món dels espigadors d'ahir, de les dones camperoles que furgaven per a aconseguir els petits grans de blat que quedaven després de la collita. Patates, pomes i altres aliments rebutjats, coses sense amo, rellotges sense manilles, televisors, joguines; aquest és el menú dels espigadors d'avui.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

veure cartell (PDF)