Divendres 5 de maig a les 21.30 h
a Sa Recreativa de Felanitx

1er de maig. Reivindicació o paella?

projecció de
El efecto Iguazú
La pel·lícula de SINTEL

Desprès hi haurà una xerrada amb la participació
de membres dels sindicats CNT, CGT i CCOO.

“El efecto Iguazú” (Espanya, 2002). Dirigida per Pere Joan Ventura. Guió de Georgina Cisquella. Amb la participació de tots els treballadors de Sintel del “Campamento de la Esperanza” i en especial: Adolfo Jimenez, Valeriano Aragonés, Rafael Emper (El Califa), Francisco Manzano, José Ballesteros, Florentino González, Manolo Lozano (El Tururta), Jaun Andréss Ortiz. Durada: 88 minuts.

“El efecto Iguazú” està protagonitzada per un grup de treballadors que, amb una edat mitjana de 50 anys, foren exclosos del mercat laboral. Mil vuit-cents treballadors orgullosos de formar part d’una empresa moderna de telecomunicacions, SINTEL, que al llarg dels últims vint anys s’havia encarregat de renovar les línies telefòniques d’Espanya.
La venda de l’empresa i la falta de interlocutors i de resposta del Govern els llençà al Paseo de la Castellana de Madrid, en una acció sense precedents.
Procedents d’Andalusia, Madrid, Catalunya, Lleó..., de la nit al dia, canviaren les seves vides quotidianes per la convivència més extrema, en tendes de campanya i barraques que s’autoconstruïren al mateix centre financer de Madrid.
Amb la seva resistència a acceptar l’atur forçós, en una empresa que donava beneficis, la gent de SINTEL, acabà convertint-se en un referent de l’anti-globalització neo-liberal.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

veure cartell (PDF)

 

 

 

Els representants de CNT, CGT i CCOO, durant el debat