Divendres 25 de maig
a les 21’30 h a Sa Recreativa de Felanitx

La feminització de la immigració magrebí a Mallorca: La dona musulmana entre la fidelitat als seus valors i la resistència al canvi.

projecció de la pel·lícula:
“El domingo si Dios quiere”
Després de la pel·lícula s’obrirà un debat amb la presència de Zohra Laroussi i Samira Kacimi, mediadores culturals dels Ajuntaments de Manacor i Felanitx.

Després de la II Guerra Mundial, França es trobava molt necessitada de ma d'obra. El govern reclutà massivament magrebins, en particular algerians. La llei no els autoritzava a portar la família, de manera que la migració es va convertir en un èxode d'homes sols. El 1974, el govern de Chirac va voler limitar la nova immigració autoritzant el reagrupament familiar. Dones i fills partiren de ca seva sense poder decidir sobre la nova situació. Entre elles, Zouina és sol·licitada per Ahmed, el seu marit que quasi bé no ha vist els darrers deu anys. Parteix de la seva terra natal amb els seus fills i amb Aicha, la seva sogra. L’inici de la seva estada sobre terres franceses és de tot menys tranquil·la. Però, malgrat l’agressivitat de part dels nous veïns, dels constants menyspreus de Aicha i de l’actitud intransigent del seu marit, Zouina tracta d’adaptar-se a la seva nova vida.

“El domingo si Dios quiere” (“Inch’allah dimanche”. Algèria, França, 2002) Direcció i guió: Yamina Benguigui Fotografia: Antoine Roch. Música: Michel Vionnet. Muntatge: Nadia Ben Rachid. So: Marc Marmier. Intèrprets: Fejria Deliba, Zinedine Soualem, Rabia Mokedem, Roumayssa Moussaoui, Othmane Aghbal, Anass Behri, Marie-France Darry, Mathilde Seigner. Durada: 94 min.

 

ENTRADA GRATUÏTA


organitzen

 

veure cartell (PDF)