Divendres 3 de novembre
21’30 h

Spiklenci slasti
Txecoslovàquia, 1996

Direcció i guió: Jan Svankmajer. Fotografia: Miloslav Spála. Musica: Georg Philipp Teleman, Ruggiero Leoncavallo, Amilcare Ponchielli, Petr Ilyich Tchaikovsky, Jaroslav Jancovec. Muntatge: Marie Zemanová. So: Ivo Spali i François Musy. Intèrprets: Petr Meissel, Gabriela Wilhelmová, Barbora Hrzánová, Anna Wetlinská, Jirí Lábus, Pavel Novy. Durada: 85 min.

Pervertida, grotesca i hilarant, aquesta obra mestre de l’humor negre i de l’observació sense reserves de la condició humana ens introdueix en les vides secretes d’un grapat de gent comú, habitants d’una petita ciutat de l’Europa de l’est, que dediquen el seu temps d’esbarjo a crear extravagants fantasies sexuals per a matar la solitut. Descrita com un film de “festa sexual”, aconsegueix convertir un medi estrictament audiovisual com es el cinema amb una experiència sensual plena de fisicitat on quasi bé es poden ensumar i tastar les imatges.

  Divendres 10 de novembre
21’30 h

Tuvalu
Alemanya, 1999

Direcció: Veit Helmer. Guió: Michaela Beck i Veit Helmer. Fotografia: Emil Christov. Musica: Jürgen Knieper i Goran Bregovic. Muntatge: Araksi Mouhibian. So: Jörg Theil. Intèrprets: Denis Lavant, Chulpan Khamatova, Philippe Clay, Terrence Gillespie, E.J. Callahan, Djoko Rosic. Durada:
101 min.

Enmig d'una ciutat costanera en runes, la vella piscina pública cau a trossos. Antón, fill de l’ancià propietari, ja cec, intenta que aquest no se n'adoni de l’estat desastrós del negoci familiar inventant mil i una estratègies. Gregor, el germà d'Antón, fa tot el possible per enderrocar la piscina i vendre el solar a una constructora. Una pel·lícula màgica que recrea l'esperit, les tècniques i els recursos dramàtics del splastick per a crear un conte de fades que se'n riu de les mentides del progrés sense escrúpols.

 

  Divendres 17 de novembre
21’30 h

Hukkle
Hongria, 2002

Direcció i guió: György Pálfi. Fotografia: Gergely Pohárnok. Música: Balázs Barna i Sami Gryllus. Muntatge: Agnes Mógor. So: Tamás Zányi. Intèrprets: Ferenc Bandi, József Forkas, Attila Kaszás, Agi Margittay, Ferenc Nagy. Durada: 75 min.

La vida passa mandrosa a un idíl·lic poblet hongarès. Cadascú s'ocupa de les seves tasques. Tot pareix ser com ha de ser. Però alguna cosa va malament en aquest paradís a la terra. Lentament, subtils proves desvelen una conspiració criminal al llogaret. Aquesta pel·lícula inclassificable, sorgida tal vegada d’algun creuament entre "Twin peaks" i "Microcosmos", barreja imatges rústiques amb els mes avançats efectes especials, els personatges mes comuns amb les situacions més insòlites per a crear un deliciós experiment entre el documental antropològic i la ficció més pura.


cartell en fomat PDF

Projeccions a Sa Recreativa de Felanitx. Entrada gratuïta.
organitza: