Projeccions a la SALA SACMA. Desembre 2010
Carrer Bosch, 5, 1r (edifici Crèdit Balear). Manacor.
ENTRADA GRATUÏTA

III CICLE DE
CINEMA I DISCAPACITAT

 
 
         
 

Dijous 2 de desembre
20.00 h

Yo, también
Direcció: Álvaro Pastor i Antonio Naharro. “Yo, también”. Espanya, 2009. 105 min.

Daniel, un jove sevillà de 34 anys, és el primer europeu amb síndrome de Down que ha obtingut un títol universitari. Comença la seva vida laboral a l'administració pública on coneix a Laura, una companya de treball. Tots dos inicien una relació d'amistat que aviat crida l'atenció del seu entorn laboral i familiar. Aquesta relació es converteix en un problema per a Laura quan Daniel s'enamora d'ella. No obstant això, aquesta dona solitària que rebutja les normes, trobarà en ell l'amistat i l'amor que mai va rebre durant la seva vida.
Ambdós protagonistes obtingueren la “Concha de plata” al millor actor i millor actriu al Festival de Donostia i la pel·lícula fou seleccionada per a competir a Sundance.

 

 

Dijous 9 de desembre
20.00 h

La escafandra y la mariposa
Direcció: Julian Schnabel. “Le scaphandre et le papillon”. França, 2007. 112 min.

Jean-Dominique Bauby, carismàtic redactor cap de la revista francesa Elle, sofreix una embòlia massiva. Després de 20 dies de coma descobreixen que és víctima de la "síndrome de captivitat" pel que queda totalment paralitzat, no podent moure's, menjar, parlar ni respirar sense assistència. Encara que mentalment funcional, és com un presoner del seu propi cos, essent únicament capaç de comunicar-se amb l'exterior mitjançant el seu ull esquerre. En un hospital de Berk-Sur-Mer, li ensenyen un codi amb les lletres més comunes de l'alfabet utilitzant el parpalleig del seu ull. Mitjançant aquest mètode, lletra a lletra, serà capaç d'obrir la presó que resulta el seu cos (l'escafandre) permetent-li planejar sense límits el regne de la llibertat (la papallona).

 

Dimecres 15 de desembre
20.00 h

María y yo
Direcció: Félix Fernández de Castro. “María y yo”. Espanya, 2010. 80 min.

María, una jove autista de 14 anys, viatja a Gran Canària en companyia del seu pare, el dibuixant de còmic Miguel Gallardo, per passar les vacances en un resort. Els dibuixos s'han convertit en un bon mitjà de comunicació per a tots dos, però els problemes de convivència són de vegades inevitables.
Aquest documental arreplega les petites i grans vivències de María i Miguel per apropar-nos a l'autisme d'una forma natural. Un quadern de viatge que vol retratar la relació d'afecte entre un pare i la seva filla, independentment de les barreres.
El documental és la versió cinematogràfica del còmic del propi Miguel Gallardo, guardonat amb el Premi Nacional de Còmic de Catalunya 2008.

 

Veure cartell cicle (pdf)