Projeccions a la SALA SACMA. Desembre 09
Carrer Bosch, 5, 1r (edifici Crèdit Balear). Manacor. ENTRADA GRATUÏTA

II CICLE DE
CINEMA I DISCAPACITAT

 


 
 

Dijous 3 de desembre,
8 del vespre

Elling
Direcció: Petter Næss
“Elling”. Noruega, 2001. 89 min.

Després de dos anys a una clínica psiquiàtrica, Elling està preparat per a tornar a l'anomenat "món real". L'assistència social els ha concedit a ell i el seu company d'habitació, Kjell Bjarne, un apartament a Oslo, on se suposa que han de ser capaços de cuidar de si mateixos. Per a algú a qui entrar en un restaurant li resulta tan complicat com travessar l'Antàrtida, aquesta nova vida és plena d'obstacles. Quan Kjell Bjarne coneix una dona, se succeiran les situacions en les quals aquests dos homes espantats es veuran forçats a donar tot el que tenen... i més.

 

Dimarts 8 de desembre,
8 del vespre

El otro lado de la vida
Direcció: Billy Bob Thornton
"Sling Blade". USA, 1996. 135 min.

Karl Childers és un home amb un lleuger retard mental però amb una comprensió i una sensibilitat fora mida. De ben petit va suportar els abusos d'uns pares religiosos i fanàtics, que el consideraven un càstig de Déu. Un dia, Karl es troba la seva mare fent l'amor amb el breguista del poble i, creient que el que estaven fent no era correcte, va decidir matar-los. Per això, va ser tancat en un psiquiàtric. Ara, 25 anys després, Karl és posat en llibertat per integrar-se de nou en la societat... un món dur i cruel, en especial per a algú amb les seves característiques.

 

Dimarts 15 de desembre,
8 del vespre

Bailo por dentro
Direcció: Damien O'Donnell
"Inside I'm Dancing". UK-Irlanda-França, 2004. 104 min.

En Michael s'ha resignat a una vida tranquil·la a la residència per a discapacitats Carrigmore, fins que el desobedient Rory O´Shea entra en escena. Roy té un pla que els permetrà donar la volta al sistema i aconseguir el seu pis propi, malgrat que ambdós estan confinats en una cadira de rodes. Amb l'ajuda de la maca encara que inexperta Siobhan, emprendran una experiència inoblidable. L'amistat i independència recén conquerides els faciliten la vida, encara que no sense conseqüències imprevistes...