Cicle de
cinema i discapacitat

 


Projeccions a la SALA SACMA. Desembre 08
Carrer Bosch, 5, 1r (edifici Crèdit Balear). Manacor

           

Dimarts 2 de desembre
8 del vespre
 
LA
DUCHA

Direcció: Zhang Yang
Xina, 1999. 91 min.

Abandonat pel seu fill major Daming, que va partir cap a Beijin a la recerca de fortuna, el senyor Liu continua aferrat al seu treball com a propietari d'uns banys públics, la seva vocació de tota la vida. A més, ha de cuidar del seu fill petit Er Ming, que sofreix una minusvalia mental. Daming, creient equivocadament que el seu pare ha mort, regressa a casa on descobreix el que sempre havia obviat; la màgia dels banys públics i la importància d'aquest lloc d'encontre per a la comunitat. Envoltat dels vells clients i les seves converses, és veu obligat a plantar cara a les responsabilitats familiars i als problemes que implica la mala modernització.

 

 

Dimarts 9 de desembre
8 del vespre
 
LAS LLAVES
DE CASA

Direcció: Gianni Amelio
Itàlia, 2004. 105 min.

Víctima d'un part traumàtic, Paolo té una minusvalia física i mental que l'obliga a viatjar a un hospital especial de Berlín per a seguir la seva rehabilitació. Gianni, el seu pare, acompanya al noi a Berlín amb l'esperança de conèixer al fill que una vegada va abandonar. A l'hospital, es topa amb Nicole, una dona de caràcter que ha dedicat la seva vida per complet a cuidar la seva filla, també discapacitada. A través de les seves converses, Nicole ajuda a Gianni a superar la culpa d'haver abandonat a Paolo. Aquesta epifania desemboca en una inesperada i fràgil felicitat entre pare i fill, mentre es descobreixen un a l'altre en un lloc molt lluny de casa.

 

Dimarts 16 de desembre
8 del vespre
 
SUEÑO DE UNA NOCHE DE INVIERNO

Direcció: Goran Paskaljevic
Sèrbia, 2004. 94 min.

Sèrbia, hivern de 2004. Lazar regressa a casa després de deu anys llargs d'absència. L'apartament on vivia està ocupat per una dona, Jasna, que s'encarrega de criar a la seva filla Jovana, una nena autista de 12 anys. Refugiades de la guerra de Bòsnia, porten ja temps ocupant il·legalment l'apartament de Lazar. Jasna desitja passar pàgina a un passat difícil, amb un marit que les va abandonar ja que mai va acceptar l'autisme de la seva filla. Com no tenen on anar, Lazar no té valor per a obligar-les a marxar. A poc a poc, entre aquests tres éssers marginats per la societat, sorgirà una afinitat molt especial.